Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide

de Gabrielle_Gabi in Dulciuri, 31 Aug 2013 | 41767 vizualizari

 

Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide

 

INGREDIENTE

  • 500 g biscuiţi simpli Petit Beurre
  • 250 ml lapte
  • 150 g unt
  • 200 g zahăr
  • 25 g cacao
  • 200 g stafide
  • nuci sau alune (optional)
  • 300 g rahat
  • esenţă de rom (25 ml)
  • nucă de cocos
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide:

Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide

Se rup biscuiţii şi se adaugă rahatul tăiat bucăţi. Se încălzeşte o cratiţă şi se pune laptele, peste lapte se pune untul tăiat cubuleţe, se lasă la foc mic până se topeşte şi se amestecă cu o lingură de lemn din când în când. Apoi se adaugă zahărul, se amestecă până se topeşte. Se adaugă cacao şi se amestecă până se omogenizează. După ce amestecul a început să fiarbă se stinge focul, se adaugă stafidele şi esenţa de rom apoi se amestecă şi se lasă să se răcorească pentru 5 minute.

Peste biscuiţii şi rahatul tăiat bucăţi se toarnă amestecul şi se amestecă foarte bine cu o lingură de lemn astfel încât toţi biscuiţii să fie acoperiţi apoi îi lăsăm pentru 10 minute să se inmoaie.

Pe masă se pune o folie de plastic pe care se presoară nucă de cocos, se pune din compoziţia de biscuiţi, se dă forma de salam şi se pune nucă de cocos deasupra apoi se rulează folia iar cu ajutorul capetelor se rulează salamul pentru a-i da o formă rotundă.

Se pune la frigider pentru cel puţin 3 ore sau peste noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Salam de biscuiţi, reţetă cu rahat si stafide" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salam de biscuiti reteta - de post